Föreningen Svenskar i Världen kommer att under 2010 ägna USA särskilt mycket uppmärksamhet, i form av projektet Fokus USA.

tisdag 27 april 2010

San Francisco

Den andra SVIV-mottagningen ägde rum i San Francisco den 23 april. Vår styrelseledamot och Sveriges honorära generalkonsul i San Francisco tog emot i sin fantastiska våning med utsikt över hela stan. Där samlades ett sjuttiotal svenskar till en underbar mottagning med mycket gott att äta och dricka och trevlig samvaro. Många hade kommit från ställen utanför San Francisco och njöt av att träffas i denna härliga miljö. Många hade bott i the Bay area i många år, andra var mer nyanlända och involverade i forskning eller affärsverksamhet. Även handelskammaren, svenska kyrkan och konsulatet var representerade.

Efter mycket god förplägnad var det dags för generalsekreteraren att presentera SVIV och berätta om projektet Fokus USA 2010 och om våra planer framöver. På det följde en livlig diskussion med många frågor och många anmälde sig som nya medlemmar! Varmt välkomna ska ni alla vara och vi ser framemot att samarbeta nära med er. Vår fantastiska värdinna blev också avtackad och "dekorerades" av generalsekreteraren med den guldnål som tilldelas benefactors och ständiga medlemmar i SVIV. Välkommen Barbro som vår första medlem i denna nya kategori och ett varmt tack för din generositet och ditt värdskap i San Francisco!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar