Föreningen Svenskar i Världen kommer att under 2010 ägna USA särskilt mycket uppmärksamhet, i form av projektet Fokus USA.

tisdag 18 maj 2010

Chicago 28 april



Sista stoppet på generalsekreterarens rundresa i USA var det vårfagra Chicago. Tusentals tulpaner stod i blom längs "the Magnificent Mile" på Michigan Avenue och solen glittrade i de berömda skyskraporna. Sveriges honorära generalkonsul i Chicago Kerstin Lane bjöd på mottagning i sitt vackra hem med milsvid utsikt över staden.

Där samlades ett sjuttiotal svenskar och njöt av god mat och dryck och information om vad SVIV kunde göra för dem. Många hade faktiskt inte hört talas om oss, men blev intresserade och föreningen fick många nya medlemmar under kvällen.

Det var en mycket trevlig avslutning på rundresan och alla dessa träffar med
svenskarna i USA har givit mersmak. Det har också visat hur viktigt det är att hålla personlig kontakt med medlemmarna och andra intresserade svenskar på olika håll i världen och - inte minst - hur viktigt vårt nät av ombud är. Utan er hjälp hade detta intensiva program inte kunnat genomföras i USA och det är också tack vare er som föreningen hålls levande och aktuell bland utlandssvenskarna. Ni är ju också vår förlängda arm och förhoppningsvis har ni nu fått förnyad energi att fortsätta ert mycket uppskattade arbete för SVIV!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar